Auto Parking, Design Interior, Industrial, Residential, Retail Commercial, Uncategorized

Trei tipuri de pardoseala din rasina utilizate cel mai des

Dupa cum bine stim, pardoseala din rasina ofera o solutie de durata si sigura pentru toate spatiile industriale, comerciale si rezidentiale. Este usor de curatat, rezista la uzura si ofera proprietati igienice antiderapante, pe langa acest lucru, este usor de personalizat in functie de restul spatiului sau cerintele fiecarui client.

Cele trei tipuri principale de pardoseli din rasina sunt:  pardoseala pe baza de PMMA, din poliuretan (PU) si epoxidice. Diferentele dintre fiecare tip pot oferi atat avantaje cat si dezavantaje semnificative in functie de utilizarea lor. Am specificat cateva dintre avantajele si dezavantajele fiecarui tip in acest articol. 

Sa incepem cu pardoselile din poliuretan, care ofera o rezistenta excelenta la impact si substante chimice. Cu toate acestea, principalul avantaj al pardoselii din rasina PU este rezistenta la temperaturi ridicate si caldura directa, acest lucru o face ideala pentru spatiile din domeniul HoReCa. 

Pardoselile epoxidice  sunt probabil cele mai cunoscute si cel mai raspandite, mai ales in mediul industrial si rezidential. Rasina epoxidica este un material termoizolant care ofera performanta si durabilitatea podelei si o face alegerea optima pentru podelele electrice conductive.

Exista mai multe tipuri de rasini epoxidice, care ofera diferite avantaje in functie de utilizare, dar toate podelele din rasini epoxidice sunt foarte dure si se leaga complet de beton, protejand astfel baza de beton de sub impact, uzura, abraziune si o gama larga de substante chimice. Cu toate acestea, daca o podea cu rasina epoxidica este deteriorata, aceasta trebuie inlocuita complet, iar acest lucru poate fi costisitor. 

Ultima dar nu cea din urma, rasina PMMA, cunoscuta pentru o caracteristica deosebita, anume  timpul sau de aplicare si intarire incredibil de rapid, chiar si la temperaturi sub 0 ° C. Acest timp de intarire foarte scurt asigura faptul ca podeaua din rasina PMMA poate fi complet instalata si complet tratata in doar cateva zile.

Pardoseala din rasina este alegerea ideala pentru multe industrii. In genere, factorii ce influenteaza alegerea unei pardoseli sunt: durabilitatea, longevitatea, igiena si mentenenta.
Selectarea celei mai bune podele pentru un proiect incepe cu o analiza amanuntita de catre specialistii STRIZO.  

**Pentru poze vizitati pagina de Facebook si Instagram: Strizo **